Salvatorii de la stația de pe lacul Valea Morilor din Chișinău au salvat un bărbat de la înec

  • 23 Ianuarie 2022 13:00
Salvatorii de la stația de pe lacul Valea Morilor din Chișinău au salvat un bărbat de la înec

Salvatorii stației de pe lacul Valea Morilor din municipiul Chișinău au avut misiunea de a salva de la înec un bărbat în vârstă de 50 de ani.

Potrivit primelor informații persoana se plimba cu câinele pe malul iazului, iar la un moment dat patrupedul a sărit pe lac după rațe. Câinele nu a reușit să iasă la mal, iar stăpânul acestuia a hotărât să-l salveze. Salvatorii stației de salvare au auzit strigătele de ajutor și au mers în misiune. Bărbatul se afla la o distanță de aproximativ 4 metri de la mal, dar din cauza podului de gheață format și a apei foarte reci nu reușea să ajungă la mal. În mai puțin de 5 minute acesta a fost recuperat în siguranță de salvatori. Ajunși la mal bărbatul a fost condus de urgență la stația de salvare pentru a-și schimba hainele ude și a se încălzi.

Datorită intervenției salvatorilor, viața bărbatului este în afara oricărui pericol. De la începutul anului 2022, aceasta este a doua misiune de salvare realizată de salvatorii stațiilor de salvare din țară pentru recuperarea și salvarea persoanelor prăbușite sub gheața subțiere a bazinelor acvatice. În acest context IGSU atenționează oamenii să nu opteze pentru plimbări pe gheața lacurilor și râurilor și să-și monitorizeze strict copii și animalele de companie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău