Salvatorii continuă să lucreze la fortificare a digurilor în localitățile din țară

  • 03 Iulie 2020 09:20
 Salvatorii continuă să lucreze la fortificare a digurilor în localitățile din țară

Pe parcursul zilei de 2 iulie lucrările de fortificare a digurilor de protecție au continuat în mai multe localități din țară.

Pentru preîntâmpinarea intemperiilor, salvatorii în comun cu localnicii și autoritățile publice au consolidat pe parcursul zilei de 2 iulie mai multe diguri de protecție în localități din raioanele Cantemir, Ungheni, Nisporeni, Hîncești, Ștefan Vodă și Căușeni.

Dea lungul râului Prut au fost consolidate baraje de protecție între satele Țiganaca și Ghioltosu pe o distanță de peste 30 m, fiind antrenate 4 unități de tehnică grea.

La Ungheni lucrările de fortificare a digurilor au continuat în localitatea Măcărești. Aici pe parcursul zilei de ieri a fost consolidat un  dig cu lungimea de 75 m.

Activități similare au fost organizate și în localitatea Grozești, raionul Nisporeni, dar și în satul Nemțeni, raionul Hâncești. În lunca fluviului Nistru lucrările de fortificare a digului pe o distanță de 7 m au continuat în localitatea Crocmaz raionul Ștefan Vodă, iar salvatorii au inspectat barajele anterior fortificate în localitățile Răscăieți și Tudor.

Activități complexe au avut loc și în raionul Căușeni, aici s-au efectuat lucrări de plombare a unei țevi pentru evitarea scurgerii apei din satul Chițcani în trenurile agricole a localnicilor din Chircăiești. Pentru preîntâmpinarea  consecințelor au fost utilizate 2 unități de tehnică.

În vederea  prevenirii riscurilor și a consecințelor intemperiilor, situația din țară  va fi monitorizată în continuare de angajații IGSU prin intermediul subdiviziunilor teritoriale și a Centrului Operațional de Dirijare în Situații Excepționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău