Salvatorii continuă să lichideze consecințele ploilor din sudul R.Moldova

  • 01 Octombrie 2020 11:30
Salvatorii continuă să lichideze consecințele ploilor din sudul R.Moldova

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI /IGSU/ continuă să lucreze și astăzi la lichidarea consecințelor ploilor abundente din sudul țării, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al IGSU, pentru lucrări de pomparea a apelor din gospodării, dar și înlăturarea nămolului din ogrăzile oamenilor, au fost mobilizați 155 de oameni cu 33 unități de tehnică.  

Pe parcursul zilei de ieri, salvatorii, polițiștii, carabinierii, soldații, dar și reprezentanții autorităților publice locale s-au mobilizat, efectuând lucrări de curățare a nămolului în 27 de gospodării particulare din orașul Comrat. Totodată, au fost eliberate de deșeuri patru fântâni, iar mai multe porțiuni de drum local au fost curățate.

Tot pe parcursul zilei de 30 septembrie, Serviciul de Intervenție Gaze a efectuat lucrări de restabilire a conductelor de alimentare cu gaze naturale, fiind reconectați la alimentarea cu gaze 392 de consumatori.

În urma ploilor din ultimele zile a lunii septembrie au fost inundate zeci de gospodării, deteriorate drumuri și conduce de gaze în mai multe raioane din sudul țării.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău