Salvatorii au intervenit în circa 100 de cazuri de lichidare a focarelor de ardere, în ultimele 24 de ore

  • 12 Martie 2019 09:06
Salvatorii au intervenit în circa 100 de cazuri de lichidare a focarelor de ardere, în ultimele 24 de ore

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au intervenit în mai multe situații de risc, provocate de vântul puternic dezlănțuit pe parcursul zilei de ieri, 11 martie.

Potrivit datelor IGSU, în urma intensificării vântului au fost smulse și deteriorate 70 foi de ardezie de pe acoperișul a șapte case de locuit din Cobusca Veche, raionul Anenii Noi și tot aici a fost afectat acoperișul gimnaziului. În localitatea Mândrești raionul Telenești de pe acoperișul școlii rafalele de vînt au distrus peste 1000 metri pătrați de foi de ardezie.

Tot acoperișurile instituțiilor de învățământ din localitățile Larga și Drepcăuți raionul Briceni au fost afectate, iar de pe clădirea grădiniței din Cotiujeni vântul a smuls circa 300 metri pătrați de țiglă metalică.

Condițiile meteo nefavorabile au făcut ravagii în raioanele Bălți, Sângerei, Soroca, Orhei, Dondușeni, Criuleni, Edineț și Ocnița. Comisiile pentru situații excepționale urmează să estimeze prejudiciile materiale înregistrate.

Mai mult, în urma vântului puternic a crescut incendiile de vegetație. Doar în ultimele 24 de ore în țară au avut loc 97 incendii de vegetații în urma cărora au fost compromise 338 ha de teren. Cele mai mult focare au fost înregistrate în raioanele Ialoveni, Strășeni, Anenii Noi, Leova, Cahul și UTA Găgăuzia.

În acest context pompierii îndemnă oamenii să respecte regulile antiincendiare și să nu  aprindă vegetația și gunoiul pentru a evita incendiile de proporții.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău