Salvatorii au consolidat diguri de protecție în mai multe localități din lunca râurilor Prut și Nistru

  • 07 Iulie 2020 11:29
Salvatorii au consolidat diguri de protecție în mai multe localități din lunca râurilor Prut și Nistru

Pe parcursul zilei de ieri, salvatorii și localnicii mai multor localități au consolidat porțiuni de diguri în mai multe sate din raioanele Cantemir, Ungheni și Nisporeni, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, în localitatea Ghioltosu, salvatorii au muncit la construcția unui dig de protecție pe o distanță de 40 m. La lucrări au fost utilizate opt unități de tehnică.

Acțiuni similare au fost întreprinse și în municipiul Ungheni. Aici, barajul a fost fortificat pe o distanță de peste 250 m. La Măcărești, salvatorii în comun cu autoritățile locale au pompat apa de pe pășunile inundate pentru prevenirea riscului de inundare a culturilor agricole, fiind consolidat un dig cu lungimea de peste 500 m.

Lucrări de fortificare a digului au continuat și în satul Grozești, raionul Nisporeni, unde au fost utilizați 140 de saci cu nisip. Activități de consolidare a barajelor vor avea loc și pe parcursul zilei de astăzi în porțiunile joase din lunca râului Prut pentru prevenirea inundațiilor.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău