Salonul Internațional de Carte s-a încheiat cu decernarea premiilor ICR

  • 05 Septembrie 2016 18:14
Salonul Internațional de Carte s-a încheiat cu decernarea premiilor ICR

La Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo” s-a încheiat duminică, 4 septembrie, Salonul Internațional de Carte, ediția a XXV-a - Bookfest Chișinău, care s-a desfășurat în perioada 31 august -4 septembrie.

Lucrările Salonului au finalizat cu decernarea premiilor acordate de Institutul Cultural Român /ICR/ „Mihai Eminescu” la Chișinău, informează MOLDPRES.

Cu toate că ediția din anul curent nu a fost una de concurs, ICR a decis să acorde, în mod tradițional, cinci premii.

Astfel, premiul pentru Poezie „Mihai Eminescu” a fost decernat poetului Ioan Es. Pop pentru volumul „Opera poetica”, apărut la Editura „Paralela 45” din Pitești, România, iar premiul pentru Proză „Liviu Rebreanu”  - scriitorului Horia Gârbea pentru romanul „Făt Frumos din Lună”, Editura „Neuma” din Cluj-Napoca.

Premiul pentru Eseu/Critică literară „Titu Maiorescu” i-a revenit doctorului habilitat Aliona Grati pentru volumele „Magda Isanos. Scrieri”, Editura „Știința” din Chișinău, și „Cronici în rețea: metaliteratura.net”, apărut la Editura „Junimea” din Iași și premiul pentru istorie „A. D. Xenopol” - istoricului Ion Țurcanu pentru volumul „Sfatul Țării. Procesele verbale ale ședințelor în plen”, Editura „Știința” din Chișinău. De premiul pentru debut „Nicolae Labiș” s-a învrednicit poeta Alexandra Zorilă pentru volumul „Ziua cînd te-a înghițit peronul”, apărut la Editura „Vinea” din București.

La Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău au participat 44 de edituri din R. Moldova și România, care au expus peste șapte mii de titluri de carte.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

Sursa: moldpres.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,09 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău