Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret a ajuns la ediția a XXIV-a

  • 28 Noiembrie 2022 17:56
Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret a ajuns la ediția a XXIV-a

După o pauză de doi ani, cauzată de criza pandemică, în preajma sărbătorilor de iarnă, revine Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret, care se organizează la Chișinău anual începând cu 1997. Astfel, în perioada 1-4 decembrie, la Centrul Internațional de Expoziții MOLDEXPO, în Pavilionul Central, se va desfășura ediția a XXIV-a a Salonului nominalizat, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Eugenia Bejan, directoarea Bibliotecii Naționale pentru Copii ”Ion Creangă”, unul dintre organizatorii evenimentului, a menționat că este timpul și locul unde fiecare poate găsi cadoul perfect pentru cei dragi – o carte! Salonul se va deschide pe 1 decembrie la ora 10.00 și va putea fi vizitat gratuit în 1-3 decembrie între orele 10.00-18.00 și pe 4 decembrie între orele 10.00-17.00.

Potrivit sursei citate, la ediția curentă participă 17 expozanți, edituri și difuzori de carte, care propun o ofertă bogată de peste 50 de mii de cărți pentru copii și tineri în diverse limbi, ficțiune și non-ficțiune. În cadrul Salonului vor avea loc lansări de carte (peste 40 de titluri), concursuri de lectură, ateliere de creație, Forumul copiilor – laureați ai Concursului republican de book trailere #PriveșteCitește, un eveniment de prezentare a Programului național Voucher Cultural, Conferința internațională Lectura și educația timpurie și alte evenimente. Un moment distinct al Salonului este dăruirea cărții-surpriză „Radu, bunica și câinele Bumbu” de Spiridon Vangheli tuturor copiilor, care vor vizita manifestarea. Cartea va ajunge în 15000 de familii. Festivitatea de premiere a laureaților Salonului va avea loc la 4 decembrie, ora 12.00.

Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret este un proiect organizat de Secția Națională IBBY cu sprijinul financiar al Ministerului Culturii și în parteneriat cu Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, Uniunea Editorilor, Uniunea Scriitorilor, Uniunea Artiștilor Plastici, CIE Moldexpo.

Scopul acestui proiect este de a stimula interesul pentru lectură și cunoaștere prin valorificarea și promovarea cărților pentru copii și tineret atât la nivel național cât și internațional, precum și prin susținerea și promovarea scriitorilor, ilustratorilor, traducătorilor, editorilor.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău