FOTO | Salonul Internațional de Carte Bookfest a revenit la Chișinău de Ziua Limbii Române

  • 31 August 2022 15:01
FOTO | Salonul Internațional de Carte Bookfest a revenit la Chișinău de Ziua Limbii Române

Salonul Internațional de Carte ”Bookfest” s-a deschis astăzi la Chișinău, unde sunt prezentate ultimele noutăți editoriale din România și R. Moldova. Ina Guțu a participat la deschiderea salonului de carte și vine cu detalii.

Bookfest este cel mai important eveniment dedicat cărții la Chișinău,  iar ediția de anul acesta se desfășoară sub înaltul patronaj al președinților României și Rep. Moldova. Prezentă la eveniment președinta Maia Sandu a declarat că Salonul Internațional de Carte ”Bookfest” demonstrează că literatura română este acasă pe ambele maluri ale Prutului și a apreciat efortul de a se fi organizat în pofida crizelor prin care trece și a trecut Rep. Moldova precum cea energetică, pandemică, războiul din Ucraina. 

„Dragi prieteni ai cărților mă bucur să fiu aici în această zi când Limba Română este sărbătorită la Chișinău, la București dar și în multe alte țări unde este vorbită. Apreciez această infuzie tot mai concentrată de  produs cultural românesc de calitate la Chișinău și, la fel, sunt sigură că prestația oamenilor noștri de creație, a artiștilor noștri este apreciată în orașele din România. funcționăm pe principiul vaselor comunicante, ne alimentăm reciproc cultural, ne ajutăm unii pe alții  ”, afirmă Maia Sandu.

Mesajul din partea președintelui României Klaus Iohannis a fost transmis de  consilierul prezidențial Sergiu Nistor. În mesajul său, liderul de la Cotroceni se referă la sprijinul necondiționat pe care România îl acordă Rep. Moldova mai ales în contextul ultimelor evenimente tragice precum agresiunea rusă în Ucraina.

”Am dorit să marcăm această sărbătoare a cărții și a Limbii Române acordând înaltul patronaj, pentru că Salonul ”Bookfest” este expresia spațiului cultural și lingvistic comun, o materializare a aspirațiilor europene ale românilor de pe ambele maluri ale Prutului. Această ediție se desfășoară în contextul agresiunii militare a Federației Ruse asupra Ucrainei, război care generează amenințări grave asupra securității și economiei Rep. Moldova. În această situație deosebit de complicată România acordă Rep. Moldova întregul său sprijin politic, economic și diplomatic”, afirmă Nistor

Ministrul Culturii Sergiu Prodan a invitat populația ca în aceste zile să viziteze și să procure cât mai multă carte românească, adusă de cele 25 de edituri din România și cinci din Rep. Moldova la salonul găzduit de Universitatea de Stat.

[gallery ids="198498,198499,198500"]
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,06 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău