Salonul Auto de la Paris: Cu ce noutăți vin Duster, Logan și Sandero în 2017

  • 03 Octombrie 2016 17:13
Salonul Auto de la Paris: Cu ce noutăți vin Duster, Logan și Sandero în 2017

Salonul Auto de la Paris, cel mai mare eveniment auto al toamnei este găzduit în perioada 1-16 octombrie de capitala Franței

Aproximativ 1.2 milioane de oameni au vizitat salonul de la Paris la ultima ediție din 2014.
 
Principala atracție a salonului pentru noi românii sunt modelele aduse de Dacia.

În standul constructorului de la Mioveni am descoperit modelele Sandero, Stepway, Logan și MCV cu partea frontală redesenată, cu aspect nou la bara de protecție, calandrul și proiectoarele de ceață, dar și cu luminile de zi care utilizează acum tehnologia LED, cu 4 blocuri optice dreptunghiulare care formează noua semnătură luminoasă a mărcii Dacia.

Am mai bifat ca noutate motorul pe benzină SCe de 75CP, cu un bloc de 3 cilindrii cu capacitatea de 1 litru. La rândul ei gama Duster primește în premieră o cutie automată EDC cu două ambreiaje, cea mai modernă transmisie dezvoltată de Renault în linia proprie de modele.

 

Și dacă tot am vorbit de Renault să spunem că noul Koleos a fost prezentat la Paris în premieră europeană, după ce prima apariție a fost în aprilie la salonul auto de la Beijing. SUV-ul de segment D nu este singura atracție a stadului constructorului francez, deoarece sunt alături de el modele precum noul Grand Scenic, ultima versiune de Megane Sedan, faceliftul micuțului Clio sau camioneta Alaskan, toate lângă un concept-car impresionant denumit TreZor.
 
Anul acesta de la Salonul Auto de la Paris, lipsesc producători cu renume precum Ford, Volvo, Rolls Royce, Bentley, Aston Martin sau Lamborghini.

Cel puțin absența Volvo nu este o surpriză, deoarece brandul suedez a comunicat încă de anul trecut că preferă să investească banii folosiți la un salon auto în campanii de promovare a brandului în mediul online și chiar în comercializarea vehiculelor sale prin aceste platforme.

Bogdan Predescu

Romania-actualitati.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău