Salonul Auto de la Geneva | Cea mai scumpă mașină din istorie a fost vândută cu un preț astronomic (prezentare video)

  • 06 Martie 2019 15:02
Salonul Auto de la Geneva | Cea mai scumpă mașină din istorie a fost vândută cu un preț astronomic (prezentare video)

Cea mai scumpă mașină din istorie a fost vândută cu astronomicul preț de 16,7 milioane de euro. Este vorba despre un model unicat produs de Bugatti care poartă numele "La Voiture Noire". A fost achiziționată de un cumpărător care a dorit să rămână anonim. "La Voiture Noire" a fost prezentată la Salonul Auto de la Geneva unde abundă supermașinile luxoase și scumpe.

Bugatti "La Voiture Noire" este o bijuterie pe patru roți. Coupeul cu finsaje perfecte are transmisie automată, cu șapte trepte și ajunge de la 0 la 100 de kilometri pe oră în doar 2,4 secunde. Viteza maximă pe care o poate atinge este de 400 de kilometri pe oră. Fiecare componentă a autoturismului a fost produsă manual, iar cea mai scumpă mașină din istorie este construită integral din fibră de carbon. Bugatti "La Voiture Noire" este un model aniversar.

Stephan Winkelmann, președintele Bugatti: "La Voiture Noire" reprezintă mai mult decât aniversarea de 110 ani și mai mult decât interpretarea modernă a Bugatti Atlantic. Bugatti "La Voiture Noire" este o frumusețe în sine, o mașină pe care am iubit-o de la prima vedere și căreia i-am spus ultimul mare turism.

În ciuda prețurilor în creștere, piața de nișă este nu dă semne de oboseală, spune președintele Lamborghini, care a venit la Geneva cu noul Huracan EVO Spyder, o mașină decapotabilă.

Stefano Domenicali, președinte Lamborghini: Este un alt pas spre evoluție. Anul trecut am avut vânzări record de 5.700 de mașini, iar anul acesta vom avea aproape 8.000 de mașini vândute. Este o creștere mare.

McLaren a prezentat la salonul de la Geneva supermașina Speedtail care costă 2,3 milioane de dolari.

Mike Flewitt, președinte McLaren: Vom rămâne la super mașini, mașinile sport și super-mașinile ne definesc. Nu vom face niciun SUV, nu dezvoltăm tehnologia pentru așa ceva și nici nu se potrivește brandului nostru. Așteptările clienților noștri se învârt în jurul super-mașinilor.

Aston Martin a venit la Geneva cu SUV-ul, Lagonda All-Terrain, complet electric, care va intra în producție de serie în 2022.

 sursa: digi24

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:90 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
15
Thu
8
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău