Salon muzical dedicat compozitorului Mihai Dolgan, organizat de Biblioteca Națională a Republicii Moldova

  • 20 August 2022 09:39
Salon muzical dedicat compozitorului Mihai Dolgan, organizat de Biblioteca Națională a Republicii Moldova

  Biblioteca Națională a Republicii Moldova invită doritorii la ședința Salonului muzical al BNRM, dedicat interpretului, compozitorului, fondatorului legendarei formații „Noroc” Mihai Dolgan. La eveniment vor participa savanți, scriitori, compozitori, interpreți, regizori, jurnaliști, oameni de cultură, artiști din toate timpurile ai formației „Noroc”.

În cadrul evenimentului veți avea ocazia să vizitați expoziția „Această clipă e unică.... Mihai Dolgan - 80 de ani de la naștere”, expoziție de documente din colecția Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova și a familiei Amorțitu .

Modearor va fi Constantin Rusnac, compozitor, dr. Honoris Causa.

Mihai Dolgan s-a născut la 14 martie 1942 în satul Vladimirești din raionul Sângerei. În 1967, acesta a fondat legendara formație „Noroc”. Cântecele compuse și interpretate de regretatul artist au devenit în scurt timp șlagăre. Este vorba de piesele: „De ce plâng chitarele?”, „Cântă un artist”, „Dor, dorule”, „Primăvara”, „Soare”, „Toamnele” ș.a. În 1977, lui Mihai Dolgan i s-a acordat titlul de „Artist Emerit”, în 1988 – cel de „Artist al Poporului”. În 2001, a fost distins cu „Ordinul Republicii”. Mihai Dolgan s-a stins din viață la 16 martie 2008 și a fost înmormântat la Cimitirul Central de pe strada Armenească din capitală.

Evenimentul va avea loc la 25 august 2022, ora 15.00, Sala de conferințe „Alexe Rău”, etaj 1, blocul central (str. 31 August 1989, nr. 78 „A”).

Salonul Muzical a fost înființat în cadrul BNRM la începutul anilor 60 al sec. XX-lea și reprezintă una dintre cele mai importante activități culturale, care diseminează muzica națională și universală, promovează rolul artei muzicale și culturii în societatea modernă.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău