Salariul minim brut ar putea crește în România cu 16%

  • 06 Ianuarie 2017 09:16
Salariul minim brut ar putea crește în România cu 16%

Salariul minim brut ar putea crește în România cu 16%, la 1.450 RON, de la 1 februarie, iar numărul de ore de muncă în 2017 scade la 166 de ore lunar. Propunerea se găsește într-un proiect de Hotarâre a Guvernului publicat pe site-ul Ministerului Muncii de la București.

Reprezentanții marilor centrale sindicale au salutat intenția guvernului de a mări salariul minim, însă cei ai patronatelor au rezerve față de acest proiect, după cum a declarat pentru Radio România Actualități președintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

„Din punctul de vedere sindical, faptul că PSD și ALDE au preluat propunerea din luna septembrie a sindicatelor de a crește salariul minim la 1.450, evident pe partea sindicală este salutară. Din punct de vedere al părții patronale, evident unele organizații patronale au avut rezerve, considerând că ar fi afectate și s-ar comprima salariile. Ceea ce noi am cerut era tocmai un salariu minim făcut pe funcții, pentru că astăzi am ajuns la o situație anormală, în care funcții cu studii superioare, să spunem extrema, sunt salarizate la nivelul salariului minim pe economie sau la o diferență foarte mică”, a subliniat Bogdan Hossu.

Salariul minim pe economie va fi mărit chiar mâine de guvern, a anunțat astăzi liderul PSD, Liviu Dragnea. Tot mâine, spunea acesta, vor fi mărite salariile funcționarilor din administrația locală cu 20%, precum și cele ale actorilor și ale altor categorii de artiști.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,57 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău