Salarii majorate pentru personalul administrativ-gospodăresc din instituțiile medico-sanitare. Ala Nemerenco: „Rectificăm o nedreptate care s-a făcut în raport cu această categorie”

  • 03 Noiembrie 2021 16:20
Salarii majorate pentru personalul administrativ-gospodăresc din instituțiile medico-sanitare. Ala Nemerenco: „Rectificăm o nedreptate care s-a făcut în raport cu această categorie”

Personalul administrativ-gospodăresc din instituțiile medico-sanitare publice va beneficia, începând de la 1 noiembrie curent, de salarii majorate cu până la 60 la sută. Proiectul hotărârii a fost votat în ședința de astăzi a Cabinetului de miniștri.

Premierul Natalia Gavrilița a declarat în debutul ședinței că majorările salariile operate, pentru angajații non-medicali din sistemul de sănătate, oscilează între 37 și 60 la sută.

Cu 57% sau 60% din instituțiile medico-sanitare și cu 37% sau 40% pentru personalul de conducere non-medical. Am vorbit despre aceasta și la adoptarea bugetului, și acum, de fapt, adoptăm legea care prevede mecanismul pentru utilizarea acestor bani, care au fost incluși.”

Pentru luna noiembrie și decembrie, autoritățile vor aloca în acest scop circa 46 de milioane de lei.

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco a explicat că personalul administrativ-gospodăresc nu s-a bucurat până acum de majorări salariale, astfel că hotărârea Guvernului vine să repare o nedreptate.

Pentru muncitorii necalificați, salariul va fi majorat de la actuala sumă de 2470 de lei la 3840, pentru muncitorii calificați de la 3240 la 5040, iar pentru personalul cu studii superioare, inclusiv ingineri, electricieni și alte specialități – de la 5850 la 9090 de lei. Noi acum, practic, rectificăm o nedreptate care s-a făcut în raport cu această categorie de personal.”

Costul anual pentru acoperirea sporurilor salariale pentru lucrătorii non-medicali din sistemul de sănătate se cifrează la puțin peste 275 milioane de lei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău