Sala cu Orgă va transmite online înregistrările celor mai bune producții muzicale ale instituției

  • 27 Martie 2020 12:30
Sala cu Orgă va transmite online înregistrările celor mai bune producții muzicale ale instituției

Sala cu Orgă va transmite online înregistrări ale celor mai bune producții muzicale realizate în ultimii ani de formațiile și soliștii instituției, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, directorul adjunct al instituției, Silvia Tănase, a menționat că în acest mod Sala cu Orgă încearcă să fie mai aproape de publicul meloman. ”Cât stăm acasă, ne-am gândit să aducem puțină  lumină în casele oamenilor, în speranța că ne vom revedea în curând în sălile de concert, propunându-le, periodic, câte o secvență din producțiile de succes pe care le-au realizat în ultimii ani colectivele artistice ale instituției”, a precizat sursa citată.

Translările pe facebook ale instituției au început cu ”Serenada pentru vioară, orchestră de coarde, harpă și percuție ” (după "Banchetul" de Platon) de Leonard Bernstein, pe care Orchestra Națională de Cameră a Republicii Moldova, prim-dirijor – Cristian Florea și violonistul Ilian Gârneț au prezentat-o în 2011 la Ateneul Român, în cadrul Festivalului ”George Enescu", ediția XX.

”Este o amintire extrem de prețioasă pentru noi - a fost pentru prima dată când o formație din R. Moldova a participat la acest important festival de muzică clasică. Aducem, pe această cale, sincere mulțumiri organizatorilor Festivalului și, în mod special, TVR Cultural pentru această superbă înregistrare. Vom plasa, pe rând, întregul program al acestui concert memorabil, dar și multe alte realizări frumoase ale formațiilor Sălii cu Orgă, în convingerea că muzica ne unește și ne face mai puternici”, a subliniat Silvia Tănase.

Cea de-a doua înregistrare, postată joi, 26 martie, este o lucrare semnată de maestrul Cristian Florea - ”Și lumina luminează în întuneric”, care, potrivit sursei citate, ne transmite un mesaj extrem de profund și actual în zilele noastre. 

Sâmbătă, 28 martie, pe pagina facebook a instituției va fi postată o lucrare de Joseph Haydn – ”Missa brevis”, interpretată de Orchestra Națională de Cameră (dirijor - Cristian Florea) și Corul Național de Cameră, dirijat de Ilona Stepan. Solistă - organista Anna Strezeva. 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău