Sala cu Orgă va prezenta un concert dedicat lui W. A. Mozart

  • 27 Ianuarie 2022 12:41
Sala cu Orgă va prezenta un concert dedicat lui W. A. Mozart

Un concert dedicat compozitorului german și austriac, Wolfgang Amadeus Mozart, va avea loc astăzi, 27 ianuarie, la ora 18.00, la Sala cu Orgă din Chișinău, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Larisa Zubcu, directorul instituției, a afirmat că în cadrul concertului va evolua Orchestra Națională de Cameră, dirijor – Cristian Florea. ”Tradițional, la sfârșitul lui ianuarie, de Ziua lui Mozart, Sala cu Orgă din Chișinău aduce un omagiu geniului austriac și german. “De Ziua lui Mozart” este unul din cele mai vechi și mai consacrate proiecte ale Sălii cu Orgă, inițiat în 2002”, a mai spus Larisa Zubcu. În program vor răsuna ultimele trei simfonii ale lui Mozart: nr. 39 în Mi-bemol major, nr. 40 în sol minor și nr. 41 în Do major ”Jupiter”.

În aceeași zi, la ora 18.00, Teatrul Național Mihai Eminescu își așteaptă publicul la spectacolul ”Cântec de leagăn...” de Dumitru Matcovschi, în regia lui Alexandru Cozub. "Cântec de leagăn..." este o dramă a oamenilor de la sat, care își duc cu greu povara vieții. Teofil Augustinovici, directorul școlii sătești este, practic, cea mai mare persoană de încredere a satului, fără de care nu se petrece absolut nimic. Spectacolul este condimentat cu efecte comice. Limbajul și comportamentul eroilor amintește de perioada anilor 80-90, perioada „Marii Restructurări Sovietice”. Acest spectacol ne îndeamnă să ținem la focul din vatră, casa părintească.

Tot astăzi, la 18.00, Teatrul ”Alexei Mateevici” readuce în scenă spectacolul ”Destin” de Vladimir Beșleagă, regie și adaptare scenică de Dana Strungaru, la 18.30, Teatrul Național ”Eugene Ionesco” – monospectacolul ”ADI” de Constantin Cheianu cu actorul Anatol Guzic, iar la 19.00, Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul ”Mâncare pentru monștri” inspirat din Paolo Genovese, regizor și scenarist italian, în regia Danielei Burlaca.

Mâine, la 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va prezenta spectacolul ”Take, Ianke și Cadâr” de Victor Ion Popa, în regia lui Vitalie Rusu, la 18.30, Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” – spectacolul ”Pasiunea Maddalenei” de Don Nigro, în regia lui Iosif Șaț, Teatrul Național ”Eugene Ionesco” – spectacolul ”Peter și Pan” după un text de scriitorul și dramaturgul scoțian James Matthew Barrie, regia și adaptare scenică – Sergiu Chiriac, Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” – spectacolul ”Made in Moldova” de Constantin Cheianu, în regia lui Alexandru Grecu, iar la 19.00, Teatrul ”De pe strada Trandafirilor” – spectacolul ”Levushka” de A. Krîm, în regia lui Iuri Harmelin.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău