Șaizeci de turiști și angajați au reușit să se salveze, după ce o avalanșă a lovit două hoteluri în Austria

  • 15 Ianuarie 2019 14:47
Șaizeci de turiști și angajați au reușit să se salveze, după ce o avalanșă a lovit două hoteluri în Austria

Șaizeci de turiști și angajați au reușit să scape marți dimineață nevătămați din două hoteluri montane din Austria lovite de o avalanșă, potrivit dpa, citat de agerpres.

Șaizeci de turiști și angajați au reușit să scape marți dimineață nevătămați din două hoteluri montane din Austria lovite de o avalanșă, potrivit dpa.

Potrivit imaginilor difuzate de canalul de televiziune austriac ORF, zăpada a spart ferestrele și a pătruns pe scările hotelului situat în stațiunea Ramsau.

Stratul de zăpadă din Alpii austrieci măsoară mai mulți metri în urma precipitațiilor din ultimele două săptămâni care au dus la închiderea mai multor drumuri din cauza riscului crescut de avalanșă.

În landul Salzburg, zeci de mii de locuitori și turiști nu au mai avut acces la transport rutier marți inclusiv cei din renumita stațiune de schi Saalbach-Hinterglemm.

Cu toate acestea, intensitatea ninsorilor a scăzut marți, iar avertizările de avalanșă au fost reduse cu o treaptă, de la ''foarte ridicat'' la ''ridicat'' în mai multe regiuni.

Estul Elveției, la apropiere de granița cu Austria, s-a confruntat, de asemenea, cu fenomene meteo specifice iernii.

Un băiat în vârstă de patru ani din orașul elvețian Naefels a supraviețuit unui incident care i-ar fi putut provoca moartea după ce a alunecat de la balcon și a căzut șapte metri în gol, a anunțat marți poliția locală.

Băiatul nu a suferit răni, căderea sa fiind atenuată de stratul de zăpadă și de terenul înmuiat de umezeala din ultimele zile, a precizat pentru dpa un purtător de cuvânt al poliției.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău