Șah | Norvegianul Magnus Carlsen și-a păstrat titlul de campion mondial

  • 10 Decembrie 2021 19:25
Șah | Norvegianul Magnus Carlsen și-a păstrat titlul de campion mondial

Norvegianul Magnus Carlsen și-a păstrat titlul de campion mondial la șah, câștigând o a patra partidă împotriva adversarului său rus Ian Nepomniaci, vineri la Dubai, informează AFP, citat de Agerpres.

Neînvins după primele unsprezece runde din cele paisprezece prevăzute, Carlsen nu mai poate fi ajuns de adversarul său. El cucerește astfel pentru a cincea oară titlul de campion mondial pe care îl deține fără întrerupere din 2013.

Numărul 1 mondial în clasamentul pe puncte, favorit al meciului, a pus capăt calvarului lui Nepomniaci, care a pierdut meciul de vineri după 49 de mutări și trei ore și 20 de minute.

După cinci remize în primele meciuri, norvegianul a deblocat situația câștigând cel mai lung meci disputat la un Campionat Mondial de șah, după 136 de mutări și aproape opt ore de luptă.

El a profitat apoi fără milă de cadourile făcute de challenger-ul său, care a gafat de trei ori în rundele următoare.

Norvegianul de 31 de ani marchează și mai mult istoria sportului său și este la o singură lungime de recordul de victorii în Campionatul Mondial, stabilit de germanul Emanuel Lasker la începutul secolului XX.

Rușii Gari Kasparov și Anatoli Karpov au și ei șase victorii în Campionatul Mondial, însă unele au fost obținute când existau două circuite, ceea ce nu s-a întâmplat în cazul lui Magnus Carlsen.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău