Saber Guardian 2019 | Militarii Armatei Naționale participă la cel mai mare exercițiu multinațional care are loc în România

  • 14 Iunie 2019 14:36
Saber Guardian 2019 | Militarii Armatei Naționale participă la cel mai mare exercițiu multinațional care are loc în România

Un contingent al Armatei Naționale participă, în perioada 3-24 iunie curent, la exercițiul multinațional „Saber Guardian 2019” (SG19), condus de Forțele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR) și Statul Major al Forțelor Terestre al Armatei României.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării, antrenamentele se desfășoară concomitent în poligoanele militare din Bulgaria, România și Ungaria.

„Saber Guardian 2019”  este un exercițiu în teren, care are ca obiectiv creșterea nivelului de interoperabilitate între statele aliate și partenere și antrenarea capabilităților de luptă a subunităților de infanterie. 

Scenariul antrenamentelor cuprinde exerciții tactice de stat major, forțări ale cursurilor de apă, deplasări tactice ale unităților, trageri, precum și misiuni de evacuare medicală și asistență medicală primară.

În acest an, contingentul Armatei Naționale, format din militari ai Brigăzii de infanterie motorizată „Dacia”, este dislocat la centrul de instruire Smârdan din România.

Menționă că la „Saber Guardian 2019” participă circa 13 500 de militari din 14 țări aliate și partenere: Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Germania, Marea Britanie, Republica Moldova, Polonia, Portugalia, România, Spania, Turcia, Țările de Jos, Ucraina și SUA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău