S-a redeschis mina Salina Praid

  • 17 Iunie 17:15
S-a redeschis mina Salina Praid

În două zile de la redeschidere, Salina Praid a avut aproape 2.000 de vizitatori, a anunțat Directorul executiv al salinei, Sebestyen Jozsef, relatează Agenția de presă Rador, care citează Radio Mureș.

Salina Praid și-a sistat activitatea de producție și de vizitare timp de o lună din cauza infiltrațiilor și pătrunderilor de apă în subteran, de la pârâul Corund.

Din data de 18 aprilie am sistat activitatea și la turism și la producție, din cauza unor infiltrații de apă de la pârâul Corund. Împreună cu Apele Române am făcut niște lucrări de amenajare a zonei, și pe 15 iunie am deschis salina și am reluat și activitatea de producție. Eu zic că salina funcționează în parametri normali, și toată zona este acum stabilă. În două zile, aproape 2000 de persoane au vizitat salina, și asta e vestea cea mia bună”, spune Sebestyen Jozsef.

Lucrările efectuate de Apele Române au vizat în primul rând stabilizarea albiei naturale a pârîului Corund și devierea apei pe câteva sutre de metri, cursul de apă având traseul peste un masiv de sare.

Salina Praid, aflată la adâncimea de 120 de metri, este o mină de sare gemă situată în județul Harghita, în bazinul munților Gurghiului.

În România mai sunt deschise turiștilor salinele din Târgu Ocna, Cacica, și Ocnele Mari Râmnicu Vâlcea.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,06 m/s
Thu
23
Fri
25
Sat
25
Sun
26
Mon
27
Arhivă Radio Chișinău