S-a deschis traficul pe cel mai lung pod rutier din lume, suspendat cu două punți, în Wuhan

  • 08 Octombrie 2019 16:01
S-a deschis traficul pe cel mai lung pod rutier din lume, suspendat cu două punți, în Wuhan

Un pod rutier suspendat prevăzut cu două punți, cu cea mai mare lungime din lume, a fost deschis traficului marți în Wuhan, capitala provinciei chineze Hubei, informează agenția Xinhua.

Primul pod rutier cu două punți peste fluviul Yangtze, cu o lungime principală de 1.700 de metri, se întinde în total pe 4,13 kilometri.

Puntea superioară a structurii, cel de-al 10-lea pod peste Yangtze, dispune de șase benzi de circulație, cu o viteză proiectată de 80 km/h, iar puntea inferioară are de asemenea șase benzi, cu o viteză proiectată de 60 km/h.

Pe puntea superioară există, de asemenea, două trotuare cu potențial turistic, iar pe puntea inferioară au fost prevăzute două piste de biciclete și două trotuare.

"Podul Yangsigang de pe fluviul Yangtze este cel mai lung pod suspendat cu două punți din lume", a declarat Xu Gongyi, proiectant șef al structurii.

Noul pod va contribui la decongestionarea traficului și la dezvoltarea mai echilibrată a orașului, a spus la rândul său Lin Chi, vicepreședinte al Wuhan Urban Construction Investment and Development Group Co., Ltd, transmite AGERPRES.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău