S-a aprobat semnarea Acordului dintre Guvernele R.Moldova și României privind cooperarea în domeniul turismului

  • 29 Iunie 2018 13:31
S-a aprobat semnarea Acordului dintre Guvernele R.Moldova și României privind cooperarea în domeniul turismului

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi, 29 iunie, semnarea Acordului dintre Guvernele Republicii Moldova și României privind cooperarea în domeniul turismului.

Potrivit Acordului, extinderea relațiile de cooperare în acest domeniu se va face prin crearea condițiilor favorabile pentru atragerea investițiilor în scopul susținerii și dezvoltării turismului, schimbul de bune practici în domeniul infrastructurii turistice și pregătirea profesională a personalului din industriile turistice ale ambelor țări.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a subliniat în ședința de guvern că Republica Moldova dispune de un bogat potențial pentru a dezvolta un sector turistic viabil, care să genereze pentru populație venituri și posibilități de încadrare în câmpul muncii, precum și alte beneficii economice și sociale.

Conform datelor statistice, în 2016, Republica Moldova a fost vizitată de circa 30 de mii de cetățeni ai României, iar anul trecut – de aproape 36 de mii, ceea ce înseamnă o creștere de aproape 20 la sută, informează un comunicat de presă al Ministerului. 

Republica Moldova are semnate acorduri de colaborare în domeniul turismului cu peste 20 de state, potrivit aceleiași surse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău