S-a aflat unde e Jack Ma. Dezvăluiri din paradisul unde miliardarul s-a retras după ce a criticat guvernul și a iscat multe speculații

  • 16 Februarie 2021 08:40
S-a aflat unde e Jack Ma. Dezvăluiri din paradisul unde miliardarul s-a retras după ce a criticat guvernul și a iscat multe speculații

Miliardarul Jack Ma a fost văzut jucând golf într-o stațiune de cinci stele din Hainan, China, în ultimele săptămâni, scrie Bloomberg, citat de Business Insider, preluat de Digi24.ro.

Provincia insulară Hainan este cunoscută drept Hawaii-ul din China, datorită climatului său tropical, a stațiunilor moderne, a plajelor spectaculoase și a terenurilor de golf. Surfing, cumpărături de lux și plimbarea cu iahtul sunt activitățile cele mai populare în Sanya, cel mai mare oraș turistic din Hainan.

Timp de trei luni, miliardarul chinez Jack Ma s-a retras din viața publică după ce a criticat public autoritățile de reglementare financiară din China.

Singura sa apariție publică a fost o apariție video de 50 de secunde la sfârșitul lunii ianuarie, în timpul căreia a făcut scurte declarații profesorilor din mediul rural din China.

Dar, potrivit Bloomberg, fondatorul grupului Alibaba a fost văzut jucând golf la Sun Valley Golf Resort din Hainan, China, în ultimele săptămâni. Potrivit unor surse, el e novice în domeniul golfului.

Resortul de lux include un teren de golf uriaș, saună, restaurant și un bar luxos.

Cei mai mulți turiști în Hainan sunt din Rusia

Hainan este cea mai mică și cea mai sudică provincie din China și are aproximativ 9 milioane de locuitori.  

În 2019, peste 83 de milioane de turiști au vizitat Hainan, potrivit China Daily. Din Rusia au fost atât de mulți turiști, încât, pe lângă meniurile în chineză și engleză, restaurantele au scos meniuri și în limba lor, potrivit South China Morning Post.

În ultimii ani, provincia a încercat să atragă noi rezidenți și investiții străine. În 2018, președintele chinez Xi Jinping a desemnat Hainan drept cea mai mare zonă de liber schimb din China, fiind create facilități pentru locuințe subvenționate și locuri de muncă, în scopul de atrage forță de muncă.

Guvernul a mers până acolo încât, în 2018 a anunțat că americanii ar putea vizita Hainan până la 30 de zile fără viză.

Momentul care a iscat valuri de speculații privind dispariția miliardarului Jack Ma

La începutul anului presa internațională scria că Jack Ma nu a mai fost văzut de o lungă perioadă, creându-se astfel un val de controverse în urma listării eșuate a grupului Ant, cel mai mare fintech din lume. Știrea venea în contextul în care liderii de la Beijing au luat în vizor companiile miliardarului, după ce Ma a criticat în mod public autoritățile de reglementare financiară din China.

Zvonurile au început să circule în condițiile în care Ma nu a apărut în show-ului său de talente "Africa’s Business Heroes", care le oferă antreprenorilor africani șansa de a câștiga 1,5 milioane de dolari. Miliardarul în vârstă de 56 de ani a fost înlocuit de Lucy Peng, un executiv în cadrul Alibaba, pentru a face parte din juriu și conform unui purtător de cuvânt al companiei, Ma nu și-a putut duce la capăt îndatoririle din cauza unui program tot mai încărcat.

În plus, Ma a fost șters de pe pagina de internet a show-ului și nu a fost inclus în videoclipurile de promovare.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău