S-a aflat cauza intoxicării elevilor de la gimnaziul din satul Cioc-Maidan

  • 10 Martie 2020 14:28
S-a aflat cauza intoxicării elevilor de la gimnaziul din satul Cioc-Maidan

Intoxicarea elevilor de la Gimnaziul din satul Cioc-Maidan, UTA Gagauz-Yeri a fost cauzată de o infecție cu stafilococ.

Deocamdată, încă nu este clar de unde a apărut aceasta în blocul alimentar al instituției, însă autoritățile autonomiei susțin că până la finele săptămânii curente vor afla acest lucru, transmite MOLDPRES cu referire la presa regională.

Potrivit Svetlanei Duleva, șeful Direcției pentru sănătate și protecție socială în cadrul executivului de la Comrat, „în prezent, sănătatea copiilor este în afara oricărui pericol, iar structurile de profil au tras învățămintele necesare din situația creată”.

Responsabilul a precizat că pentru moment rămân sptalizați 26 de copii. Acest fapt este cauzat de necesitatea de a repeta unele analize, însă în fond elevii sunt gata de externare.

„Mai trebuie să repetăm unele analize ca să fim siguri că discipolii gimnaziului sunt absolut sănătoși. Dacă rezultatele investigațiilor vor fi bune, miercuri toți copiii vor fi externați. Important e că toți se simt bine, însă pentru noi toți acest caz este o lecție. Ca urmare, am întreprins mai multe acțiuni de informare și prevenție în colectivele pedagogice și în cantinele școlărești, am avut mai multe întruniri comune cu reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, personalul medical și bucătarii din instituțiile de învățământ. Am tras învățămintele necesare”, a explicat Svetlana Duleva, citată de gagauzinfo.md.

Pe 3 martie, 36 de elevi ai Gimnaziului din satul Cioc-Maidan au fost internați în Spitalul raional Comrat cu intoxicație alimentară. Pe acest caz, în autonomia găgăuză a fost deschisă o anchetă epidemiologică, iar pe durata anchetei, activitatea blocului alimentar din această instituție a fost suspendată, conform unei decizii ANSA. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău