Ryanair va închide două baze și ar putea anunța concedieri pe fondul întârzierii livrărilor de aeronave Boeing MAX

  • 04 Decembrie 2019 17:47
Ryanair va închide două baze și ar putea anunța concedieri pe fondul întârzierii livrărilor de aeronave Boeing MAX

Ryanair a anunțat miercuri că va primi doar zece avioane Boeing 737 MAX din comanda sa de 210 aeronave, ceea ce a dus la închiderea a două baze și reducerea, în vara viitoare, a capacității de transport la alte baze, fiind în pericol locurile de muncă, transmit Bloomberg și Reuters, preluat de AGERPRES.

Începând din luna martie a acestui an, avioanele Boeing 737 MAX au interdicție de zbor la nivel mondial după două catastrofe aeriene care au avut loc în decurs de cinci luni și în care a fost suspectată o funcționare defectuoasă a sistemului automat de stabilizare în zbor (MCAS) menit să împiedice intrarea avionului în picaj. Grupul aeronautic american speră că avionul său va reintra în serviciu până la finalul acestui an după modificările efectuate la sistemele software și în programele de pregătire a piloților.

Pentru Ryanair livrarea avioanelor Boeing 737 MAX era esențială pentru creșterea eficienței flotei sale. Compania aeriană irlandeză făcuse o comandă de 210 aeronave Boeing 737 MAX și spera să folosească 20 de aparate până în vara anului viitor.

Ryanair va închide în vara lui 2020 bazele sale din Nuremberg și Stockholm Skavsta și a anunțat că în anul financiar ce se va încheia la 31 martie 2021 estimează că va transporta 156 de milioane de pasageri, față de prognoza precedentă, de 157 de milioane de pasageri.

"Continuăm să lucrăm cu Boeing, cu angajații, cu sindicatele și cu aeroporturile afectate pentru a minimiza reducerea capacităților și a locurilor de muncă", a afirmat Eddie Wilson, director în cadrul Ryanair.

Miercuri, acțiunile Ryanair înregistrau la Bursa de la Dublin un avans de 0,9%, la 13,73 euro.

În noiembrie, grupul Ryanair a transportat 11 milioane de pasageri, în creștere cu 6% față de perioada similară din 2018. Dintre aceștia, 10,5 milioane de pasageri au fost transportați de Ryanair, iar 0,5 milioane de subsidiara sa Lauda din Austria.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv București și Craiova. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău