Ryanair reduce estimările privind numărul de pasageri, pe fondul efectelor pandemiei

  • 09 Septembrie 2020 14:14
Ryanair reduce estimările privind numărul de pasageri, pe fondul efectelor pandemiei

Ryanair Holdings PLC și-a redus la 50 de milioane ținta de pasageri în anul financiar care se va încheia anul viitor, de la 60 de milioane anunțată în iulie, a afirmat miercuri directorul general al companiei, Michael O'Leary, într-un interviu acordat Reuters, informează publicația britanică The Guardian și site-ul lse.co.uk, preluat de Agerpres.

În anul financiar 2020, compania a transportat 149 de milioane de pasageri.

Acum, Ryanair se așteapă la 50 de milioane de pasageri în anul financiar care va încheia la 31 martie 2021, a explicat O'Leary, criticând modul în care guvernele gestionează în acest moment criza provocată de pandemia de coronavirus.

Și prețul biletelor va fi de asemenea "redus semnificativ", a precizat șeful Ryanair, care se așteaptă ca sezonul de iarnă din 2020 "să fie un eșec". În perioada iernii, numărul de pasageri ai Ryanair ar urma să fie de aproximativ cinci milioane, a previzionat O'Leary. Acesta a adăugat că firma vrea să închidă mai multe baze și să-și reducă activitatea în țările unde pandemia nu este sub control.

În mai, Ryanair anunțase că va renunța la 3.000 de angajați în Europa.

Miercuri dimineață, acțiunile Ryanair au scăzut cu 2,4%, la 11,34 euro.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, opera 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv București și Craiova.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău