Ryanair raportează primele pierderi din ultimii 30 de ani în sezonul de vară

  • 02 Noiembrie 2020 18:08
Ryanair raportează primele pierderi din ultimii 30 de ani în sezonul de vară

Ryanair Holdings PLC a raportat luni pierderi de 226 milioane de euro în trimestrul trei din 2020, față de un profit de 910 milioane de euro în perioada similară din 2019, pe fondul restricțiilor de călătorie impuse de guvernele Uniunii Europene, în contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmit DPA și Reuters, preluat de Agerpres.

Este pentru prima oară în ultimii 30 de ani când operatorul aerian irlandez raportează pierderi în sezonul de vară, dar un bilanț mai solid decât se estima a atenuat declinul acțiunilor la bursă. Luni, titlurile Ryanair înregistrau un declin de 1%, în timp ce operatorul aerian low-cost easyJet și International Airlines Group (proprietarul
British Airways) înregistrau scăderi de peste 5%, după ce Guvernul britanic a adoptat un sistem cu trei niveluri privind restricțiile pentru zone locale.

Directorul general al Ryanair, Michael O'Leary, a explicat că, deși compania se așteaptă ca în acest an financiar să transporte 38 de milioane de pasageri, este imposibil de dat o prognoză, ținând cont de măsurile impuse de guverne pentru a stopa al doilea val de infecții. În anul financiar care s-a încheiat la 31 martie 2019 compania transportase 149 de milioane de pasageri.

Dar Ryanair ar putea avea o evoluție mai bună în această iarnă, comparativ cu traficul aerian la nivel european, care ar urma să înregistreze un declin de 25% față de nivelul de anul trecut, a explicat O'Leary, care estimează că în vara lui 2021 compania ar putea opera între 50% ți 80% din capacitatea sa de dinaintea pandemiei, în funcție de evoluția crizei.

Ryanair nu a prezentat estimări privind câștigurile din acest an, dar șeful companiei a avertizat că pierderile se vor accentua probabil în a doua parte a anului, iar operatorul aerian ar putea raporta primele pierderi anuale din 2009.

Operatorii aerieni din Europa susțin că lipsa unui sistem de restricții coordonat și a unor reglementări comune de carantină afectează redresarea industriei aeriene, afectată semnificativ în urma pandemiei.

Prețul biletelor va fi de asemenea "redus semnificativ", a anunțat recent șeful Ryanair, care se așteaptă ca sezonul de iarnă din 2020 "să fie un eșec".

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, după numărul de pasageri, opera 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv București și Craiova.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău