Ruxanda Glavan: Guvernarea are o atitudine necuvenită față de personalul medical

  • 10 Septembrie 2020 12:24
Ruxanda Glavan: Guvernarea are o atitudine necuvenită față de personalul medical

Atitudinea necuvenită a guvernării față de personalul angajat în sistemul de sănătate” i-a determinat pe membrii partidului Pro Moldova să vină cu un apel public către guvernare ca „să oprească măsurile represive și demotivante” orientate împotriva personalului medical. Este declarația fostei ministre a sănătății și membrului partidului Pro Moldova, Ruxanda Glavan, transmite IPN.

În cadrul unui briefing de presă, aceasta amintește despre mai multe promisiuni ale guvernării de la începutul pandemiei care nu sunt îndeplinite nici până în prezent. ,,La începutul lunii aprilie au promis organizarea testării periodice și gratuite pentru toți angajații din sistemul de sănătate, lucru care nu se întâmplă nici astăzi, la șase luni după declanșarea pandemiei. Au declarat că medicii sunt incompetenți și nu știu să se echipeze și să se dezechipeze corect în condițiile în care la momentul respectiv dar nici astăzi nu toți medicii au echipamente suficiente complete și adecvate pentru a se proteja de infecție”, a subliniat Ruxanda Glavan.

De asemenea, aceasta a amintit despre motivația financiară de 16 mii de lei, pe când în realitate medicii „au fost supuși umilințelor de a demonstra că nu s-au îmbolnăvit în altă parte”. Ruxanda Glavan a menționat și dublarea salariilor, care, potrivit ei, majorarea a fost cu 30 la sută și lăsând pe dinafară personalul tehnic, administrativ și gospodăresc.

„Echipa partidului Pro Moldova atrage atenția guvernării și propune păstrarea indemnizației de 16 mii de lei, cu achitarea în termeni proximi a acesteia pentru cei deja îmbolnăviți, includerea unei indemnizație unice de 100 de mii de lei pentru familiile în care a decedat un angajat din sistemul de sănătate și realocarea banilor blocați pentru proiectele electorale în scopul dublării salariilor tuturor angajaților din sistemul de sănătate începând cu 1 septembrie”, a precizat Ruxanda Glavan.

Potrivit ei, toate aceste propuneri au fost înregistrate sub formă de amendamente la proiectele parvenite de la guvern și sunt încluse în ordinea de zi a ședinței plenului Parlamentului de astăzi, 10 septembrie și mâine, 11 septembrie.

Totodată, Pro Moldova, „constatând pierderea totală a controlului asupra infecției din partea Guvernului, creșterea vertiginoasă a numărului de infectări în rândul populației și cifra constantă a îmbolnăvirilor lucrătorilor medicali” o invită astăzi la audieri pe ministra sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău