Ruta de sud a rușilor se clatină? Armata și partizanii ucraineni au lovit un tren al Rusiei cu provizii militare, într-o operațiune lângă Melitopol

  • 13 Octombrie 2023 18:52
Ruta de sud a rușilor se clatină? Armata și partizanii ucraineni au lovit un tren al Rusiei cu provizii militare, într-o operațiune lângă Melitopol

În această dimineață, 13 octombrie, partizanii Melitopol au aruncat în aer un tren de invadatori ruși în orașul ocupat, anunță media ucraineană, citând Centrul de Rezistență Națională, o inițiativă neguvernamentală a Organizației Publice „Centrul de Cercetare Ucraineană”, scrie defenseromania.ro.

Vorbim despre un tren care transporta zilnic muniție și combustibil pe ruta Crimeea - Melitopol Explozia a avut loc la ora 7:40. Se pare că explozia a avariat 150 de metri de cale ferată și o locomotivă. 

Rușii au înconjurat scena, vor să ascundă faptul sabotajului și să caute partizanii, scrie Unian.

Potrivit Centrului de Rezistență Națională „Sprotivu”, „Gherilele sunt deja în siguranță și promit și mai multe astfel de explozii în viitorul apropiat”.

„Sprotivu” subliniază că acesta este deja al zecelea sabotaj de succes pe calea ferată în 2023, comis de partizanii regiunii Zaporijia.

Ulterior, operațiunea a fost confirmată și de forțele de operațiuni speciale ale Forțelor Armate ucrainene, care au vorbit despre o operațiune de succes la Melitopol.

Potrivit Serviciul de presă al forțelor speciale ale Armatei ucrainene, citat de SlovoIDilo, ocupanții ruși au acum o problemă cu aprovizionarea cu muniție și combustibil în direcția Zaporojie.

„Astăzi, 13 octombrie, o unitate a Mișcării de Rezistență a Forțelor Speciale a desfășurat o operațiune cu succes în Melitopolul ocupat temporar ”, se arată în mesaj.

Se precizează că la ora 07:30 dimineața sabotorii au ajutat să arunce în aer calea ferată. „În urma exploziei, calea ferată și trenul care livra muniție și combustibil pentru armata rusă au fost avariate ”, au spus Forțele Speciale.

Armata rusă, hărțuită pe uscat sau pe mare

Surse ale publicației NV dezvăluie că SBU, împreună cu Marina, au atacat cu dronele experimentale ”Sea Baby” nava purtătoare de rachete de croazieră ”Buyan” și nava ”Pavel Derzhavin”.

Potrivit acestuia, pe 13 octombrie, purtătorul de rachete de croazieră, Buyan, a fost lovit de armamentul experimental al dronelor de suprafață Sea Babies în timpul raidului de la Sevastopol.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău