Ruta cultural-turistică R.Moldova–România „Voievodul Ștefan cel Mare și Sfânt”, prezentată la Bălți

  • 04 Martie 12:04
Ruta cultural-turistică R.Moldova–România „Voievodul Ștefan cel Mare și Sfânt”, prezentată la Bălți

Ruta cultural-turistică Republica Moldova–România „Voievodul Ștefan cel Mare și Sfânt” a fost prezentată marți, 3 martie, în cadrul unui atelier de lucru, desfășurat în municipiul Bălți, la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord de către reprezentanții Agenției de Investiții de la Chișinău, transmite MOLDPRES.

Potrivit Tatianei Lupașcu, reprezentant al Asociației Naționale a Ghizilor din Moldova, ruta cultural-turistică R. Moldova–România „Voievodul Ștefan cel Mare și Sfânt” va aduce beneficii sectorului turistic din ambele state, fiind cu perspective de extindere.

“Republica Moldova și România au semnat un acord în vederea gestionării și promovării acestei rute, iar în prezent sunt purtate negocieri cu Ucraina, care urmează să facă parte din ruta turistică dedicată Voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt”, a explicat Tatiana Lupașcu.

Ruta cultural-turistică „Voievodul Ștefan cel Mare și Sfânt” a fost elaborată prin parteneriatul dintre Agenția de Investiții a Republicii Moldova și Ministerul Turismului din România. Steliana Cojocariu, consilier principal în ministerul de la București, consideră că parteneriatul cu Agenția este o colaborare eficientă: „Ne cunoaștem prioritățile, ne cunoaștem activitățile și ne ajutăm reciproc. Niciodată nu am avut un parteneriat atât de durabil cu Republica Moldova, precum este cel cu Agenția de Investiții, cu care lucrăm ca între prieteni”, a estimat Steliana Cojocaru.

La atelierul de lucru au participat ghizi turistici din nordul Moldovei și specialiști ai ADR Nord specializați în programe turistice. Participanții la eveniment au propus și au analizat un șir de locații care ar putea fi incluse în ruta cultural-turistică „Voievodul Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Acest traseu cuprinde obiective turistice și culturale din ambele țări, reprezentative pentru istoria domnitorului.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
23
Nori împrăștiați
Umiditate:64 %
Vint:3,1 m/s
Sat
24
Sun
23
Mon
17
Tue
17
Wed
20

Curs oficial BNM 10 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4633 -0.0143
USD 17.1929 -0.0722
RON 4.0207 -0.0031
UAH 0.6382 -0.0016
RUB 0.2429 0.0003
Arhivă Radio Chișinău