Ruslan Codreanu va candida la funcția de primar al Chișinăului

  • 30 August 2019 15:49
Ruslan Codreanu va candida la funcția de primar al Chișinăului

Fostul primar general interimar al Chișinăului Ruslan Codreanu va candida la funcția de primar al capitalei, la alegerile din toamnă.

Ruslan Codreanu a menționat că într-un an de interimat, a făcut multe lucruri bune pentru Chișinău.

"Da, nu se poate de comparat un an de interimat cu patru ani de mandat, dar pot să mă mândresc de lucrurile care am reușit să le dau viață, doar că cel mai mult mă indignează faptul că multe din proiectele începute de mine au fost stopate după ce am fost demis", a spus Codreanu, citat de INFOTAG.

El a menționat că va candida independent la primăria capitalei.

"Am decis să candidez independent la primăria capitalei, deși am primit propuneri de a candida din partea unor partide politice. În următoarele 2 săptămâni trebuie să reușim să colectăm 10 000 de semnături. Numai cu sprijinul vostru pot să acumulez semnăturile necesare pentru a candida. Vreau să îmi oferiți șansa să transformăm orașul așa cum îl dorim", a spus Fostul primar general interimar al Chișinăului.

INFOTAG precizează: Ruslan Codreanu a devenit primar interimar în iunie 2018. Fostul primar, liberalul Dorin Chirtoacă a demisionat în februarie 2018, după care au fost organizate alegeri anticipate. Acestea au fost câștigate de liderul Platformei DA, Andrei Năstase. Cu toate acestea, Partidul Democrat, nemulțumit de rezultatul alegerilor, a anulat rezultatele - instanța a declarat că alegerile sunt nevalabile. La 4 iulie 2019, Consiliul Municipal Chișinău l-a demis pe Ruslan Codreanu. Decizia a fost luată cu voturile a 36 din cei 41 de consilieri prezenți în sală, fiind sprijinită unanim de fracțiunile Partidului Liberal și Partidului Socialiștilor. Alegerile locale sunt programate pentru 20 octombrie.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău