Ruslan Bolbocean: „PNUD este un partener important al Guvernului, iar noul Program de Țară pentru anii 2023 - 2027, constituie foaia de parcurs pentru aprofundarea cooperării noastre în beneficiul cetățenilor”

  • 09 Februarie 2023 11:26
Ruslan Bolbocean: „PNUD este un partener important al Guvernului, iar noul Program de Țară pentru anii 2023 - 2027, constituie foaia de parcurs pentru aprofundarea cooperării noastre în beneficiul cetățenilor”

Secretarul de stat Ruslan Bolbocean a avut o întrevedere cu Ivana Živković, directoarea Biroului regional pentru Europa și statele CSI al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), care în perioada 8 – 9 februarie se află cu o vizită de lucru în R. Moldova, anunță MAEIE.

În contextul procesului de atenuare a multiplelor efecte ale războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei asupra țării noastre, secretarul de stat Ruslan Bolbocean a reiterat aprecierea autorităților pentru suportul și asistența PNUD în gestionarea crizei refugiaților, prin oferirea sprijinului pentru necesitățile imediate, precum și evaluarea necesităților de asistență pe termen lung în vederea susținerii unei recuperări rapide și sustenabile. 

Secretarul de stat a subliniat „Pe termen mediu și lung sunt necesare măsuri  pentru o redresare socio-economică eficientă. În acest sens, PNUD este un partener important al Guvernului fiind bine poziționat prin expertiza și instrumentele importante de care dispune, iar noul Program de Țară pentru perioada 2023 - 2027 constituie foaia de parcurs pentru aprofundarea cooperării noastre”.

Cei doi interlocutori au discutat despre asistența acordată țării noastre prin programele și proiectele implementate în domenii de dezvoltare importante din Republica Moldova. 

Ivana Živković, directoarea Biroului regional PNUD a apreciat solidaritatea cetățenilor Republicii Moldova cu refugiații din Ucraina și a menționat că Programul ONU pentru Dezvoltare va continua să sprijine eforturile autorităților țării noastre în gestionarea consecințelor provocate de războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei. Oficialia ONU a mai menționat că instituția va sprijini țara noastră în procesul de apropiere de Uniunea Europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău