Rușii susțin că muniția dintr-un depozit aflat în apropierea graniței cu Ucraina a luat foc din cauza căldurii

  • 24 August 2022 09:42
Rușii susțin că muniția dintr-un depozit aflat în apropierea graniței cu Ucraina a luat foc din cauza căldurii

Muniția dintr-un depozit aflat în sudul Rusiei, în apropierea graniței cu Ucraina, a luat foc marți, al doilea astfel de incident într-o săptămână, un oficial local afirmând că de vină sunt temperaturile ridicate, transmite Reuters, citat de ziare.com.

Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod, a declarat că locuitorii din apropierea satului Timonovo au fost evacuați după ce muniția a început să ardă spontan. Nimeni nu a fost rănit, a spus el într-un comunicat.

Săptămâna trecută, locuitorii din Timonovo și Soloti, localități situate la 15 km de Ucraina, au fost evacuați după ce un depozit de muniție din apropiere a luat foc.

Nu a reieșit clar din declarațiile guvernatorului dacă incendiul de marți s-a produs în același depozit sau dacă a afectat muniția care fusese mutată. Lunile trecute, Gladkov a învinuit forțele ucrainene pentru o serie de explozii produse în Belgorod și în împrejurimi, regiune care se află la aproximativ 650 km sud de Moscova.

Kievul evită, în general, să revendice responsabilitatea pentru exploziile produse pe teritoriul rus, sugerând uneori sarcastic că de vină este neatenția. "În câteva luni vom afla dacă muniția rusă poate exploda din cauza frigului", a declarat marți pe Twitter ministerul ucrainean al apărării."Cele cinci cauze principale ale exploziilor bruște în Rusia sunt: iarna, primăvara, vara, toamna și fumatul".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău