Rușii obligă oamenii din Mariupol să poarte pe braț banderole cu litera Z. ”Transformă treptat orașul într-un adevărat ghetou”

  • 20 Aprilie 2022 11:25
Rușii obligă oamenii din Mariupol să poarte pe braț banderole cu litera Z. ”Transformă treptat orașul într-un adevărat ghetou”

Civilii sunt forțați să poarte banderole albe cu litera Z, altfel sunt împușcați imediat și sunt, de asemenea, folosiți ca momeală pentru a localiza punctele de rezistenă armată din oraș.

Potrivit ziare.com, acest lucru a fost anunțat pe Telegram de consilierul primarului din Mariupol, Petr Andryushchenko. Potrivit acestuia, ocupanții au anunțat din nou „un regim de încetare a focului aproape tradițional zilnic pentru evacuarea din Azovstal” și oportunitatea ucrainenilor de a depune armele.

"Anunțul similar de ieri de-a lungul întregii perioade de „încetare a focului" anunțat a fost însoțit de videoclipuri cu asaltul și bătăliile invadatorilor. Nimic nou, totul conform lui Orwell: „Pacea este război, Libertatea este sclavie", a declarat consilierul primarului.

În plus, ocupanții amenință că vor deschide focul asupra fiecărui civil care apare pe stradă fără o panglică albă cu litera Z, iar circulația se face doar pe partea stângă a drumului. Cei care călătoresc cu mașina trebuie să deseneze un „Z” pe lateral, altfel vehiculul va fi atacat.

„Rușii transformă treptat orașul într-un adevărat ghetou pentru ucraineni, în timp ce folosesc civili ca momeală pentru a găsi puncte de tragere”, a subliniat Andriușcenko.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:5,66 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău