Rușii ignoră pierderile semnificative și continuă să desfășoare noi forțe lângă Avdiivka

  • 23 Octombrie 2023 12:27
Rușii ignoră pierderile semnificative și continuă să desfășoare noi forțe lângă Avdiivka

Forțele ruse de ocupație, în ciuda pierderilor grele, continuă să își desfășoare trupele în zona orașului ucrainean Avdiivka, precizează Institutul pentru Studiul Războiului (ISW). Analiștii afirmă că trupele rusești deplasează forțe suplimentare în sectorul Avdiivka, în ciuda problemelor continue și a eșecului unei noi tentative de ofensivă care a avut loc în zilel de 19 și 20 octombrie, scrie defenseromania.ro.

Mai mulți "comandanți militari" ruși au afirmat că nu au existat schimbări semnificative în sectorul Avdiivka la 22 octombrie.

Este probabil ca trupele rusești să fi făcut din nou o pauză după ofensiva majoră eșuată, care s-a soldat cu pierderi semnificative.

"Comandantul militar" rus susține că forțele ucrainene au contraatacat "pe neașteptate" în direcția Pisky (8 km la sud-vest de Donețk) și au alungat forțele rusești de pe pozițiile lor din zonă, potrivit ISW.

Un alt "comandant militar" a declarat că afirmațiile privind avansarea trupelor ucrainene în zona Piski și Opitne (la 4 km sud de Avdiivka) nu sunt adevărate. Imaginile din satelit, publicate la 21 octombrie, indică faptul că trupele rusești au făcut recent un mic avans la sud-est de Pervomaiske (11 km sud-vest de Avdiivka).

Fortificațiile ucrainene reprezintă o provocare semnificativă pentru înaintarea trupelor ruse

Comandantul militar rus susține că trupele sale nu au ocupat în totalitate teritoriul orașului Avdiivka și că zona este în prezent o "zonă gri".

Comandantul rus a făcut referire la dificultățile care ar putea duce la un "impas pozițional" pentru operațiunile ofensive rusești în orașul Avdiivka.

Acesta a susținut că este dificil să duci un război intens pe o linie de front fixa, cu un număr mare de militari aruncați în luptă și zone fortificate de ambele părți. Comandantul rus a precizat că dronele ucrainene și alte arme de precizie fac vehiculele blindate tot mai vulnerabile și complică atacurile la sol.

De asemenea, potrivit acestuia, trupele rusești întâmpină dificultăți în depășirea câmpurilor minate ucrainene în apropiere de Avdiivka și nu pot distruge complet logistica ucraineană, ceea ce permite comandamentului ucrainean să redistribuie rapid personalul în zonele critice.

În plus, surse rusești au afirmat anterior că fortificațiile ucrainene reprezintă o provocare semnificativă pentru înaintarea trupelor ruse în jurul orașului Avdiivka.

Experții remarcă faptul că aceste probleme sunt foarte asemănătoare cu cele cu care s-au confruntat forțele ucrainene din sudul Ucrainei în primele săptămâni ale contraofensivei ucrainene, în iunie 2023. Cu toate acestea, rămâne de văzut dacă forțele rusești au capacitatea și flexibilitatea de a se adapta în același mod în care au făcut-o forțele ucrainene după eșecurile lor inițiale din iunie 2023.

De asemenea, surse ucrainene indică faptul că trupele rusești continuă să desfășoare personal în zona Avdiivka pentru a sprijini ofensiva, în ciuda pierderilor semnificative.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:2,06 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
12
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău