Rușii au votat numele unor arme noi

  • 23 Martie 2018 09:30
Rușii au votat numele unor arme noi

„Peresvet", "Poisedon" și "Burevestnik" (Albatrosul), acestea sunt denumirile pe care cetățenii Rusiei le-au ales, prin vot pe site-ul Ministerului rus al Apărării, pentru cele mai noui arme ale Federației Ruse.

În mesajul rostit pe 1 martie în fața Adunării Federale a Rusiei, președintele Vladimir Putin le-a propus cetățenilor Rusiei să aleagă denumiri pentru complexul de luptă cu laser, pentru aparatul subacvatic fără pilot și pentru racheta de croazieră cu dispozitiv energetic nuclear.

„Dintre denumirile propuse pentru complexul de luptă cu laser, a fost aleasă „Peresvet". Pentru racheta de croazieră cu dispozitiv energetic de mici dimensiuni a fost aleasă denumirea de „Burevestnik". „Poseidon" a primit cel mai mare număr de voturi dintre denumirile propuse pentru aparatul subacvatic fără pilot, au comunicat surse din cadrul Ministerului rus al Apărării.

Este pentru prima dată în istoria Rusiei că denumirea pentru o armă a fost aleasă prin vot popular. Până acum, denumirile armelor erau alese de militari.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:79 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău