Rușii au furat vagoane ucrainene cu care au transportat mărfuri în Uniunea Europeană. Simbolul Z a fost desenat la vedere

  • 06 Decembrie 2022 10:32
Rușii au furat vagoane ucrainene cu care au transportat mărfuri în Uniunea Europeană. Simbolul Z a fost desenat la vedere

Rușii folosesc cisterne feroviare furate în Ucraina pentru a transporta mărfuri către Uniunea Europeană. În Lituania a fost observat un rezervor feroviar al JSC „Calea Ferată Ucraineană”, scrie The Insider, citat de ziare.com.

S-a întâmplat pe 8 noiembrie, când cisterna pe care era desenată litera ”Z” transporta îngrășăminte din Rusia în Lituania prin Belarus.

Vama lituaniană a declarat că nu va lăsa acest tanc să treacă tocmai din cauza simbolului agresiunii ruse. După incident, au decis să ascundă cu vopsea simbolul, iar pe 12 noiembrie marfa a ajuns la punctul de trecere a frontierei Kyana.

După cum scrie The Insider, Rusia a furat acest tanc din Ucraina, scoțându-l din regiunea Sumy. Ocupanții nu au reînmatriculat vagoanele, nu au schimbat proprietarul și nu au atribuit noi numere vagoanelor.

Publicația mai informează că înainte de acoperirea simbolului Z, tancul a trecut calm prin granița cu Lituania pe același traseu și cu o încărcătură similară fără probleme. La acea vreme, cisternul transporta amoniac.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
-1,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
2
Sun
1
Mon
0
Tue
1
Wed
1
Arhivă Radio Chișinău