Rușii au devenit principalii cumpărători străini de locuințe în Spania

  • 04 August 2017 10:36
Rușii au devenit principalii cumpărători străini de locuințe în Spania

Rușii sunt cei mai numeroși cumpărători străini de pe piața imobiliară spaniolă, situându-se pe locul trei în numărul total de cumpărători, comparativ cu francezii și germanii, care îi depășesc cu puțin peste unu la sută pe ruși, conform "Deutsche Welle". 

Centrul de Studii și Analiză din Madrid a ajuns la concluzia că absolut toate casele de vacanță și vilele scoase la vânzare, în stațiunile din Spania, sunt achiziționate, în mod tradițional, de cetățeni din Europa, de unde vine cel mai mare flux de turiști, transmite RADOR.

Potrivit experților spanioli, din acest trand nu face parte doar Rusia. După numărul de cetățeni ruși, care s-au odihnit în Spania, în anul 2016, aceștia ocupă locul al 12-lea, iar la achiziția de apartamente, case și vile - locul al treilea.

De asemenea, s-a stabilit că, după numărul de investiții în imobilele de lux, rușii i-au depășit pe toți cetățenii europeni. Numărul britanicilor care nu renunță la visul de a deține o casă pe însorita coastă a Mării Mediterane râmâne în continuare mare. Britanicii au fost lideri în topul acestor achiziții de imobile, în ultimii zece ani. Presa mai titrează că rușii extrem de bogați achiziționează din nou imobile în Miami, Florida, notează "Deutsche Welle".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău