Rușii au bombardat o bază în regiunea Liov, la 25 de kilometri de granița cu Polonia

  • 13 Martie 2022 09:34
Rușii au bombardat o bază în regiunea Liov, la 25 de kilometri de granița cu Polonia

Forțele ruse au bombardat duminică o bază militară în regiunea Liov, în vestul Ucrainei, situată la 25 de kilometri de granița cu Polonia și care până acum a fost relativ ferită de conflict, au anunțat autoritățile locale. Acesta pare a fi cel mai vestic atac al Rusiei în Ucraina, informează AFP și Reuters.

„Ocupanții au efectuat un atac aerian asupra Centrului internațional pentru menținerea păcii și securității. Conform informațiilor preliminare, ei au lansat opt rachete”, a informat administrația regională din Liov într-un comunicat.

„În prezent adunăm informații despre potențiale victime”, a adăugat sursa citată, informează Agerpres.

Armata ucraineană a relatat la rândul său același lucru, fără a vorbi despre victime deocamdată.

Atacul a fost efectuat asupra unei unități militare a Centrului, a precizat Anton Mironovici, purtătorul de cuvânt al Academiei Forțelor Terestre a Forțelor Armate Ucrainene, citat de agenția de presă Interfax Ucraina.

Această unitate militară este localizată la mai puțin de 25 de km de frontiera cu Polonia și este folosită în mod tradițional pentru exerciții comune cu NATO.

Ea este situată de asemenea la circa 40 de km nord-vest de Lvov, mare oraș din vestul Ucrainei unde au ajuns numeroase persoane strămutate din cauza invaziei ruse.

Mai multe țări și-au mutat de asemenea acolo ambasada, considerând că acest oraș este mai sigur decât capitala Kiev.

De asemenea, primarul din Ivano-Frankivsk, oraș situat la circa 100 de km sud de Liov, susține că aeroportul localității a fost vizat duminică de un atac.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:7,2 m/s
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău