Rușii au bombardat Harkov cu drone de trei ori chiar în timpul slujbelor de Înviere. Explozii în oraș și clădiri incendiate

  • 05 Mai 10:30
Rușii au bombardat Harkov cu drone de trei ori chiar în timpul slujbelor de Înviere. Explozii în oraș și clădiri incendiate

Aflată de doi ani în război, Ucraina a primit din nou vestea Învierii sub amenințarea bombelor rusești. Cu câteva ore înaintea începerii slujbelor în bisericile din toată țara, orașul Harkov a fost atacat de trei ori, relatează DIgi24.

Aproape de miezul nopții au răsunat sirenele în jumătatea estică a Ucrainei, întrucât era risc de bombardamente cu rachete balistice din partea rușilor.

Principala slujbă de Înviere a avut loc la Kiev, la Catedrala Sfântul Mihail cu Domuri de Aur. A fost oficiată de Mitropolitul Epifanie, șeful Bisericii Ortodoxe Ucrainene independente - cea care s-a desprins de biserica Rusiei. Din motive de securitate, președintele Volodimir Zelenski și soția sa nu au participat la slujbă. A fost prezent fostul președinte, Petro Poroșenko, notează sursa.

Autoritățile i-au îndemnat pe oameni să urmărească ceremonia religioasă de acasă, la televizor, din cauza riscului unor atacuri aeriene.

În jurul orei 1 noaptea, ora locală, autoritățile locale au anunțat că au fost semnalate mai multe explozii în oraș. Resturile de la doborârea dronelor în districtul Osnovianskyi al orașului ar fi incendiat trei case din zonă.

Suspilne Harkiv a raportat ulterior că un bărbat de 60 de ani a fost rănit în atac. În urma exploziilor, au fost distruse garaje, case și companii de utilități. Rusia a intensificat recent atacurile împotriva Harkivului, folosind rachete, bombe glisante și drone pentru a distruge infrastructura energetică și a ucide civili.

La sfârșitul lunii martie, Rusia a distrus toate stațiile electrice din Harkov, lăsând al doilea oraș ca mărime al Ucrainei fără o sursă stabilă de energie .


Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:67 %
Vint:4,12 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău