Rusia vrea să reia livrările de gaze către Ucraina

  • 06 Octombrie 2014 19:22
Rusia vrea să reia livrările de gaze către Ucraina

Rusia consideră necesar să reia livrările de gaze naturale către Ucraina pentru a ajuta această țară să treacă iarna cu bine, a declarat luni, 6 octombrie, ministrul rus al energiei, Aleksandr Novak, în timpul unei întâlniri cu premierul Dmitri Medvedev.

El a amintit că la ultima rundă de consultări trilaterale  - Rusia, Uniunea Europeană și  Ucraina -  a fost luată în discuție posibilitatea reluării livrărilor către Ucraina, părțile încercând totodată să 'definească un mecanism de restructurare a datoriei acumulate (de Kiev) și să găsească o sursă de finanțare pentru această datorie'.

Rusia a întrerupt la mijlocul lunii iunie livrările de gaz către Ucraina, după ce Kievul a refuzat prețul impus de Gazprom, acumulând, potrivit Moscovei, o datorie de 5,3 miliarde de dolari.

Guvernul de la Kiev a încercat în această perioadă să compenseze lipsa gazului rus prin importuri de la partenerii europeni cu ajutorul unui sistem de inversare a fluxurilor prin conductele folosite pentru transportul gazelor dinspre Rusia și Ucraina către UE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău