Rusia vrea să încerce recuperarea epavei dronei americane doborâte în Marea Neagră

  • 15 Martie 2023 19:53
Rusia vrea să încerce recuperarea epavei dronei americane doborâte în Marea Neagră

Secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrușev, a declarat miercuri, 15 martie, că Rusia va încerca să recupereze drona americană doborâtă deasupra Mării Negre în urma unui incident cu avioane de vânătoare rusești, pe care oficialul rus l-a descris drept o confirmare a "participării directe" a SUA în războiul din Ucraina, relatează Agerpres.

„Nu știu dacă vom reuși să o recuperăm sau nu, dar trebuie încercat. Și cu siguranță ne vom ocupa de asta. Sper, desigur, cu succes", a declarat Patrușev la postul TV Rossia-1.

"În al doilea rând, în ce privește drona, americanii tot spun că ei nu participă la operațiunile militare (în Ucraina). Acesta este ultima confirmare că ei participă direct la aceste activități, în război", a adăugat oficialul rus.

Mai devreme miercuri, purtătorul de cuvânt pentru securitate națională al Casei Albe, John Kirby, a declarat că Statele Unite nu și-au recuperat drona și probabil aceasta nici nu va putea fi recuperată, având în vedere adâncimea apei în zona unde s-a prăbușit.

Drona americană de supraveghere MQ-9 Reaper s-a prăbușit marți în Marea Neagră, după ce a fost interceptată de două avioane de vânătoare rusești SU-27. Potrivit Washingtonului, în urma unei manevre neprofesioniste unul dintre aceste avioane a acroșat elicea dronei. Moscova recunoaște că a interceptat drona americană, afirmând că aceasta zbura cu transponderul oprit și pătrunsese în spațiul aerian rezervat de aviația militară rusă, dar neagă că a provocat doborârea aparatului american, susținând că drona s-a prăbușit din cauza unei manevre bruște.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău