Rusia vrea pace în Siria

  • 28 Mai 2012 15:31
Rusia vrea pace în Siria

Moscova militează pentru realizarea planului de pace pentru Siria.

Pentru Rusia nu este important cine se află la putere în Siria, ci cum se pune capăt violențelor în această țară - a declarat ministrul de externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, la conferința de presă comună ținută astăzi, la Moscova, cu primul ministru al Marii Britanii, William Hague.

După cum a afirmat diplomatul rus, ambele părți implicate în conflictul sirian sunt răspunzătoare pentru crimele comise în localitatea Hula, unde în urma tirurilor de săptămâna trecută au fost ucise 108 de persoane, între care și copii.

Atât Lavrov, cât și Hague au confirmat faptul că au convenit să sporească presiunile asupra Guvernului sirian pentru a convinge Cabinetul președintelui Assad să retragă tehnica militară grea din localitățile care au fost supuse tirurilor în cursul operațiunilor armate.

Emisarul ONU și al Ligii Arabe pentru Siria, Kofi Annan, urmeazã sã se întâlneascã mâinei la Damasc cu președintele sirian, Bashar al-Assad, a declarat un înalt responsabil de la Damasc sub acoperirea anonimatului.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău