Rusia va relua joi livrările de gaze prin conducta Nord Stream 1 dar la un volum mai mic

  • 19 Iulie 2022 18:17
Rusia va relua joi livrările de gaze prin conducta Nord Stream 1 dar la un volum mai mic

Livrările de gaze rusești via conducta Nord Stream 1 ar urma să fie reluate, joi, după finalizarea lucrărilor de mentenanță care au fost programate a se desfășura timp de zece zile, au declarat marți pentru Reuters două surse din apropierea acestui dosar.

În data de 11 iulie, gigantul rus Gazprom a demarat lucrările de mentenanță la cele două ramuri ale gazoductului Nord Stream 1, care este responsabilă pentru mai mult de o treime din exporturile de gaze naturale rusești spre Uniunea Europeană. 

În schimb, o sursă din apropierea acestui dosar a declarat pentru Reuters că gazoductul Nord Stream 1 este așteptat să reia operațiunile la timp, însă la o capacitate mai mică de aproximativ 160 milioane metri cubi pe zi.

Luna trecută, Gazprom, companie controlată de statul rus, a redus exporturile de gaze prin conducta Nord Stream 1 până la 40% din capacitate, citând întârzierile apărute în returnarea unei turbine pe care firma Siemens Energy a trimis-o pentru service în Canada.

"Gazprom va reveni la nivelele înregistrate înainte de 11 iulie", a spus una din sursele citate de Reuters, făcând referire la volumele de gaze așteptate să fie livrate via Nord Stream 1 începând de joi.

Cotidianul rus Kommersant a informat și el luni, citând surse din apropierea situației, că turbina destinată Nord Stream 1 a fost trimisă de Canada spre Germania cu avionul la data de 17 iulie, după ce lucrările de reparații au fost finalizate. Cu toate acestea, una din surse a apreciat că este puțin probabil ca această turbină să fie re-instalată până la data de 21 iulie.

Conducta Nord Stream 1 este o rută importantă pentru aprovizionarea cu gaze a Germaniei și a altor țări din Europa Occidentală. Potrivit site-ului societății Nord Stream, gazele care sosesc în Germania, în orașul Lubmin, continuă apoi să fie transportate în Belgia, Danemarca, Franța, Marea Britanie, Olanda și 'alte țări'.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:6,17 m/s
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău