Rusia va recurge la contramăsuri în cazul extinderii sancțiunilor de către Canada

  • 23 Octombrie 2017 13:01
Rusia va recurge la contramăsuri în cazul extinderii sancțiunilor de către Canada

Moscova va răspunde imediat în replică Canadei în cazul în care această țară va decide să extindă sancțiunile aplicate la adresa Rusiei. Autoritățile Canadei au avertizat recent că vor întocmi noi liste similare cu Lista Magnitski la adresa Rusiei, a declarat ministrul rus adjunct de externe, Serghei Riabkov. 

"În ceea ce privește contramăsurile, este evident că acestea vor urma, de altfel destul de rapid, imediat după anunțarea unor liste noi de către Canada", a declarat ministrul rus adjunct de externe, Serghei Riabkov, citat de Agenția de presă RIA NOVOSTI. Diplomatul rus a menționat că, în cazul în care vor fi aplicate noi sancțiuni la adresa cetățenilor ruși, acestea vor fi urmate de contramăsuri în replică. Potrivit declarațiilor ministrului rus, cei care încearcă astăzi să-și construiască o imagine pe provocările antirusești și cei care «se deosebesc prin această rusofobie neinfrânată», ar trebui să înțeleagă că «riscă consecințe și restricții din partea noastră». 

MAE al Rusiei a catalogat drept inacceptabilă adoptarea de către Canada a unei liste similare cu Actul Magnistki. Pe data de 19 octombrie, Parlamentul Canadei a anunțat că un act similar cu Lista Magnitski a fost aprobat și a intrat deja în vigoare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău