Rusia va răspunde oricărei desfășurări de rachete din partea SUA, avertizează Serghei Lavrov

  • 06 Decembrie 2019 19:30
Rusia va răspunde oricărei desfășurări de rachete din partea SUA, avertizează Serghei Lavrov

Rusia nu va ezita să răspundă niciunei desfășurări de rachete de către Statele Unite, a avertizat vineri ministrul de externe rus Serghei Lavrov, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

''Vom avea o reacție în oglindă. Fiecare pas va avea o reacție rusă'', a declarat Lavrov într-o conferință de presă la Roma cu omologul său italian.

Moscova a propus un moratoriu asupra desfășurării rachetelor cu rază scurtă și medie de acțiune în Europa după ce Tratatul privind forțele nucleare intermediare (INF) a încetat să fie aplicat.

În luna august, președintele american Donald Trump și-a retras oficial țara din INF, pact semnat de SUA și fosta Uniune Sovietică în 1987 în virtutea căruia au fost interzise rachetele lansate de la sol ce transportau focos nuclear pe o distanță cuprinsă între 500 și 5.500 de kilometri.

SUA, susținute de aliații săi din NATO, au acuzat Moscova de încălcarea tratatului prin dezvoltarea sistemului său 9M729, cunoscut în cadrul NATO drept SSC-8. Washingtonul stabilise drept termen-limită data de 2 august pentru ca Rusia să se conformeze, în caz contrar considerându-se că tratatul a expirat.

Ultimul tratat important între SUA și Rusia privind controlul armamentului, noul tratat START, va expira în 2021. El limitează numărul de focoase nucleare pe care le pot desfășura cele mai mari puteri nucleare din lume.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău