Rusia va menține navele de desant ale Flotei de Nord în acvatoriul Mării Negre

  • 27 Aprilie 2021 13:51
Rusia va menține navele de desant ale Flotei de Nord în acvatoriul Mării Negre

Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 26.04.2021, că cele două nave mari de desant dislocate în Marea Neagră, Aleksandr Otrakovsky și Kondopoga, deocamdată, vor rămâne în regiune, transmite defenseromania.ro.

,,Navele mari de desant ale Flotei de Nord vor continua să îndeplinească misiuni în acvatoriul Mării Negre, în conformitate cu planul marșului de lungă durată”, se arată într-un comunicat de presă al flotei, preluat de agenția Interfax, potrivit sursei citate.

Reprezentanții Flotei de Nord au precizat faptul că, în cursul săptămânii trecute, echipajele navelor de desant Aleksandr Otrakovsky și Kondopoga au îndeplinit misiuni comune cu Trupele Regiunii Militare Sud.

Pe 22 aprilie, în Crimeea, s-a desfășurat etapa principală a exercițiului Trupelor Regiunii Militare Sud și Trupelor de Desant Aerian. Potrivit datelor prezentate de Ministerul rus al Apărării, la manevre au participat peste 10.000 de militari și aproximativ 1.200 de unități de armamente și tehnică militară, inclusiv peste 40 de nave de luptă și 20 de nave de asigurare.

Pentru participarea la exercițiu, în Marea Neagră au sosit nave mari de desant de la Flota de Nord și Flota din Marea Baltică, precum și vedete de desant de la Flotila din Marea Caspică. De asemenea, în Crimeea, au fost relocate aproximativ 50 de avioane de luptă.

După încheierea exercițiului, peste 20 de nave ale Flotei din Marea Neagră au revenit în punctele de dislocare permanentă, iar avioanele de luptă au fost redislocate pe aerodromurile de bază.

Comentariul autorului: Decizia de menținere în Marea Neagră a navelor de desant ale Flotei de Nord confirmă faptul că Rusia nu va retrage de la frontiere întregul dispozitiv militar creat în ultimele săptămâni.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău