Rusia va impune restricții contra țărilor care vor semna Acordul de Asociere cu UE (Adevărul)

  • 07 Aprilie 2014 10:24
Rusia va impune restricții contra țărilor care vor semna Acordul de Asociere cu UE (Adevărul)

REVISTA PRESEI DIN 7 APRILIE

„Cine a organizat protestele din 7 aprilie?”, o întrebare de pe prima pagină a cotidianului Evenimentul Zilei. Publicația amintește că astăzi se împlinesc 5 ani de la protestele din aprilie 2009, dar încă nu știm cine se face vinovat de dezordinile de atunci, cine a ordonat distrugerea Parlamentului și a Președinției, cine a dat foc Declarației de Independență și cine a torturat și ucis tinerii atunci. Ziarul subliniază în acest context operativitatea autorităților de la Kiev care au reușit în 30 de zile să tragă o concluzie. Când puterea sau opoziția dorește cu adevărat să afle ceva, atunci adevărul iese la iveală, scrie Evenimentul Zilei.

Aici nu e Crimeea, titrează Timpul. Membrii și simpatizanții Mișcării Civice TINERII MOLDOVEI au ieșit  în stradă pentru a preveni repetarea în Republica Moldova a scenariului aplicat de ruși în Ucraina.

Scenariul din Crimeea s-ar putea repeta în Transnistria, susține președintele Institutului European de Relații Internaționale din Bruxelles, Irnerio Seminatore, citat de Adevărul. „Oamenii care locuiesc într-o țară pe care nu o simt a lor sunt o forță de implozie“, susține acesta, amintind de referendumul din 2006, 97% din populația Transnistriei fiind de acord cu alipirea a Rusiei. Ce va face UE? Nimic, susține profesorul. Nu poți avea un război cu o populație care în proporție de 97% vrea să fie rusă", a mai adăugat el.

Adevărul îl citează și pe premierul rus, Dmitrii Medvedev, care a amenințat sâmbătă că Rusia va impune restricții contra țărilor care vor semna Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Rusia va trebui să ia măsuri pentru a-și proteja piața agricolă în conformitate cu procedurile Organizației Mondiale a Comerțului, în cazul în care Ucraina va ieși din CSI și va semna partea economică a Acordului de Asociere cu UE, a declarat sâmbătă premierul Dmitri Medvedev. Oficialul rus a precizat că aceleași măsuri vor fi aplicate și contra altor state ce vor urma exemplul Ucrainei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău