Rusia va dezvolta o nouă generație de sateliți în scop de spionaj

  • 05 Martie 2019 15:42
Rusia va dezvolta o nouă generație de sateliți în scop de spionaj

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a anunțat marți că a dispus industriei de apărare a Rusiei să dezvolte o nouă generație de sateliți militari care să ajute armata în obținerea celor mai exacte informații și date cartografice, informează agenția de presă RIA Novosti și portalul Gazeta.ru.

În acest sens, generalul Serghei Șoigu a evocat recentul discurs rostit de către președintele Vladimir Putin în fața Adunării Federale (parlamentul rus) în care șeful statului a menționat că schimbările în domeniile comunicațiilor și teledetecției necesită o creștere semnificativă a potențialului de sateliți din dotarea Rusiei.

Ministerul Apărării continuă să se implice activ în retehnologizarea aparatelor cosmice cu destinație militară, a subliniat Serghei Șoigu în cadrul unei reuniuni a ministerului pe care îl conduce.

Noul raport al Pentagonului privind amenințările în spațiu avertizează că armata rusă ar fi început deja dezvoltarea unei rachete cu lansare terestră capabilă să distrugă sateliți amplasați pe orbită. Rusia privește spațiul ca pe o zonă de acțiuni militare, considerând că realizarea superiorității în acest domeniu va constitui un factor decisiv pentru victoria în cazul unor viitoare conflicte, notează publicația Zerkalo nedeli.

'Obiectivul-cheie pentru Moscova este dezvoltarea de sateliți de spionaj electronic cu imagini și semnale video de înaltă rezoluție', a declarat expertul rus Viktor Murahovski, redactor-șef al revistei 'Arsenalul patriei'. Referitor la alte direcții sunt foarte importanți, potrivit acestuia, sateliții de comunicații care asigură legături pe uscat, pe mare și în aer. 'Avem astfel de aparate, dar nu am implementat un sistem de comunicații la un nivel corespunzător', adaugă el.

Decizia Moscovei pare să fie o replică la planul prezentat anul trecut de către președintele SUA, Donald Trump, privind înființarea unei forțe spațiale militare în cadrul armatei americane.

Sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău