Rusia va cumpăra citrice din Siria

  • 09 Decembrie 2015 09:47
Rusia va cumpăra citrice din Siria

Siria va exporta 700.000 de tone de citrice în Rusia, pentru a înlocui fructele din Turcia care au căzut sub incidența embargoul decretat de Moscova, a anunțat marți un responsabil sirian, informează Agerpres.

'Pregătim acum circa 700.000 de tone de citrice, majoritar portocale, pentru a le trimite pe piețele ruse', a declarat, pentru AFP, Fares Chehabi, președintele Camerei pentru Comerț și Industrie a Siriei. Acestea 'vor acoperi lipsa' de fructe provocată de embargoul rus la adresa produselor turce, a adăugat Chehabi, subliniind că 'o primă încărcătură a plecat deja spre Rusia', fără a preciza cantitatea.

Potrivit lui Fares Chehabi, și alte produse, cum ar fi cele din sectorul textil, vor fi trimise în Rusia.

Moscova, care efectuează de la sfârșitul lui septembrie lovituri aeriene în Siria pentru a susține regimul Assad, a decretat sancțiuni economice împotriva Turciei, după ce un bombardier rus a fost doborât în noiembrie de aviația turcă, la frontiera siriană.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie de la Damasc, Samer Debes, citat de agenția Sana, a declarat că aceste sancțiuni au 'creat un vid semnificativ și în același timp o veritabilă oportunitate pentru produsele siriene' pe piața rusă. Debes a anunțat, de asemenea, desfășurarea în viitorul apropiat a unei vizite la Moscova a unor oameni de afaceri sirieni, pentru 'a examina posibilitățile de cooperare după sancțiunile impuse de Moscova la adresa Ankarei'.

Potrivit Ministerului Agriculturii sirian, producția de citrice din Siria se ridică la 1,05 milioane de tone. Cultura de citrice din Siria se face în zona de coastă aflată sub controlul regimului Assad, în Latakia și Tartus.

Rusia întreține relații economice strânse cu regimul de la Damasc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău