Rusia: Un proces de defăimare intentat lui Aleksei Navalnîi a fost amânat pentru 5 februarie

  • 20 Ianuarie 2021 14:41
Rusia: Un proces de defăimare intentat lui Aleksei Navalnîi a fost amânat pentru 5 februarie

Justiția rusă a amânat pentru data de 5 februarie un proces de defăimare intentat lui Aleksei Navalnîi, a anunțat miercuri Olga Mihailova, avocatul principalului opozant rus, confruntat cu multiple proceduri judiciare de la revenirea sa în Rusia, relatează AFP, preluat de Agerpres.

''Curtea a amânat astăzi audierea pentru defăimare întrucât Aleksei Navalnîi este în detenție și nu a fost adus (la tribunal)'', a indicat Mihailova, adăugând că apărarea opozantului rus a susținut această decizie.

Opozantul rus se află întemnițat într-o celulă pentru 14 zile, în virtutea măsurilor de limitare a răspândirii COVID-19.

În speța în al cărei cadru miercuri a fost amânată ședința, Navalnîi este acuzat că a difuzat informații ''jignitoare'' cu privire la un fost combatant care sprijinise un recent referendum constituțional prin care au fost consolidate puterile lui Vladimir Putin. El riscă o amendă și până la cinci ani de închisoare, susținând că este vorba despre un proces politic.

Aleksei Navalnîi ar urma să compară în fața instanței și în 2 februarie pentru a răspunde acuzației de încălcare a condițiilor unei condamnări, din 2014, la trei ani și jumătate de închisoare cu suspendare, pedeapsă care ar putea fi transformată în închisoare cu executare.

El este, de asemenea, vizat de la finalul lunii decembrie de o anchetă pentru ''fraude masive'', faptă pasibilă de o pedeapsă de 10 ani de închisaore.

Navalnîi a fost arestat duminică seara, la punctul de control al pașapoartelor de pe aeroportul Șeremetievo din Moscova. Deși știa că ar putea fi arestat la sosirea în Rusia, el a revenit de la Berlin, unde fusese internat în spital din august anul trecut după otrăvirea cu agent neurotoxic Noviciok. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău